Gezond en Duurzaam Lekker Eten

Afgelopen december was de eerste van een serie van 4 workshops met dit thema. Er hadden zich voldoende enthousiaste deelnemers gemeld om twee avonden vol te krijgen. Aan de reacties te horen, hebben ze een leuke avond gehad, gekookt en ook samen lekker gegeten. Bianca Voortman, onze voedings-deskundige, had een workshop voorbereid met het thema “Feestdagen”, waarbij zij onder meer dieper inging op alle verschillende suikers, die zich in onze voeding bevinden.

Inmiddels is de volgende workshop voorbereid. Thema van deze workshop is “Groente”, waarbij Bianca onder meer dieper ingaat op koolhydraten in onze voeding. We gaan weer samen koken en eten.Deze workshop wordt gehouden op 20 april en, mochten er veel deelnemers zijn, op 26 april. 7 a 8 deelnemers per avond zou ideaal zijn met een maximum van 15 in totaal.De avonden starten om 19.00 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage van 5 euro per persoon.U hoeft in principe zelf niets mee te nemen, alleen eetlust ( dus niet teveel eten van tevoren). 1 kop koffie of thee is voor rekening van Naoberkracht. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Opgeven kan tot 13 april door het sturen van een e-mail naarnaoberkrachtwitteveen@gmail.com  of door te bellen met Albertje Huizing 06-29195041 (na 18.00 uur) Geef s.v.p. even aan welke avond uw voorkeur heeft.  (als u zich hebt aangemeld, en toch onverhoopt moet afzeggen na 13 april, blijft u deze 5 euro verschuldigd)

Het thema van de derde workshop is “Vegetarisch¨. Bianca heeft hiervoor een barbecue, maar dan uiteraard zonder vlees, in gedachten. U kunt met meerdere recepten aan de slag om zelf b.v. een groente-kebab te maken. Deze workshop wordt gehouden op vrijdag 8 juni. Maximaal kunnen we 15 deelnemers plaatsen.Hopelijk werken de weergoden mee. Mocht het regenen, dan hebben we een partytent.De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage van 5 euro per persoon.U hoeft in principe zelf niets mee te nemen, alleen eetlust ( dus niet teveel eten van tevoren). 1 kop koffie of thee is voor rekening van Naoberkracht. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.Opgeven kan tot 1 juni door het sturen van een e-mail naarnaoberkrachtwitteveen@gmail.com  of door te bellen met Albertje Huizing06-29195041 (na 18.00 uur)  (als u zich hebt aangemeld, en toch onverhoopt moet afzeggen na 1 juni, blijft u deze 5 euro verschuldigd)

De vierde en laatste workshop heeft als thema “de Jeugd” en is zoals de titel als zegt, bedoeld voor de jongere inwoners van Witteveen. Bovenbouw groep 6 en ouder. Deze avond staat gepland voor 5 oktober. Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen. Wij zorgen voor voldoende begeleiding. Bianca wil met de kinderen aan de slag om zelf pizza-broodjes en milkshakes te maken en ondertussen aandacht vestigen op de grote hoeveelheden suiker in frisdranken en dergelijke. De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage van 5 euro per persoon. De kinderen hoeven zelf niets mee te nemen, alleen eetlust ( dus niet teveel eten van tevoren). 1 glas fris of thee is voor rekening van Naoberkracht. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Opgeven kan tot 1 oktober door het sturen van een e-mail naar naoberkrachtwitteveen@gmail.com  of door te bellen met Albertje Huizing (als je je hebt aangemeld, en toch onverhoopt moet afzeggen na 1 oktober, blijf je deze 5 euro verschuldigd)

Graag tot ziens Naoberkracht Witteveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *