Klein Herxen – zorgboerderij dagbesteding & coaching

Even voorstellen…

Sinds vorig jaar oktober zijn we net buitenWitteveen gestart met onze zorgboerderij Klein Herxen.

Op een mooie plek aan de Mr. J.B. Kanweg bieden we dagbesteding en binnenkort is er de mogelijkheid om coachsessies te volgen waarbij we onze paarden inzetten.

Dagbesteding

De dagbesteding is kleinschalig, er is plek voor 5 volwassen cliënten. We zijn er vooral voor mensen die rust en ruimte nodig hebben in hun leven.

De activiteiten bestaan uit klussen op en rond het erf, denk bijvoorbeeld aan groenonderhoud, het opzetten en verzorgen van een moestuin, helpen verzorgen van de paarden. Maar er is ook alle ruimte om creatief bezig te zijn, bijvoorbeeld met producten uit de natuur. De producten kunnen verkocht worden in een kraampje langs de weg.

Naast de activiteiten op en rond de boerderij, zijn er soms ook klussen ‘op locatie’. Zo gaan we dit voorjaar beginnen met het onderhoud van een tuin. Maar we zagen en kloven ook haardhout op locatie. Uiteindelijk is de keus van activiteit afhankelijk van de vraag van de cliënt. Wat past bij jou, waar voel je je lekker bij en wat is goed voor je.

Het bieden van een veilige plek staat bij ons voorop. Veilig in de breedste zin van het woord.

De manier van begeleiden en coachen op Klein Herxen is vragend, niet sturend. De activiteiten die we doen zijn niet bedrijfsmatig en altijd zonder winstoogmerk, op die manier voorkomen we (tijds)druk. De enige maatstaf die er is, is kwaliteit: Wat we doen, doen we zo goed mogelijk.

Coachen

Dit voorjaar gaan we de plek klaarmaken om coachsessies op onze eigen locatie te gaan houden. Omdat de grond moeilijk afwatert, wordt er een stuk opgehoogd en gedraineerd.
Het coachen met inzet van paarden is zeer doeltreffend en effectief. Je krijgt van de paarden altijd een eerlijke, objectieve reactie. Dat helpt om inzicht te krijgen. We gaan op zoek naar jouw eigen antwoorden richten ons in eerste instantie op verandering in je basis, op een goede basis kun je verder bouwen. Coaching doen we voor individuele cliënten maar ook voor teams, mits de groep niet groter is dan 6 personen.

Plaats voor een vrijwillig(st)er

Voor het werk met en rond de paarden is er plek voor een vrijwillig(st)er. Denk hierbij aan het werk bij de stal en de verzorging van de paarden maar natuurlijk is er veel meer mogelijk. Misschien zijn er meer dingen die je leuk vindt om te doen. Wat vooral belangrijk is, is dat je het hier naar je zin hebt.
Wil je meer weten over dagbesteding, coaching of het vrijwilligerswerk? Stuur dan een E-mailtje naar: info@kleinherxen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *