Installatie van Gasunie aan Smeengeweg ontmanteld

Gasunie is gestart met werkzaamheden op het terrein van de ijkinstallatie aan Mr. H. Smeengeweg. De installatie is sinds vorig jaar april niet meer in bedrijf en wordt ontmanteld. Deze werkzaamheden duren tot medio 2016. Alle gebouwen en gasleidingen die nodig waren voor het ijken van de gasmeters worden verwijderd.

Op het terrein naast de installatie staat een meet- en regelstation van Gasunie waarop we de druk van het gas verlagen en het bekend luchtje aan het gas toevoegen. Dit station blijft gehandhaafd.

Door de werkzaamheden zal het vrachtverkeer tussen de N374, Garmingerstukken, Schapendijk en de Smeengeweg toenemen. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd. Het verkeer wordt tussen 7.00 en 9.00 zoveel mogelijk beperkt worden vanwege de fietsende schoolkinderen.

Als de installatie volledig ontmanteld is, wordt het terrein afgewerkt. Er worden onder meer nieuwe bloemen en planten geplaatst, die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.

Het is nog niet bekend wat er na de sanering met het terrein gaat gebeuren. Gasunie is daarover gesprek met natuurorganisaties. Als het terrein niet verkocht kan worden, gaat Gasunie het gebruiken als kleine afsluiterlocatie. Op de foto hierboven een impressie van de huidige en de nieuwe situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *