Programma jurybezoek vrijdag 25 mei

Vergeet uw dorpsvlag niet uit te steken! De internationale jury bezoekt ons dorp op 25 mei!

Hieronder ziet u waar en wanneer de jury is. Door inzet van heel wat vrijwilligers is het mogelijk gebleken om er een prachtig programma van te maken! Komt u ook?

Het is leuk om vanaf 12.25 uur naar de voetbal clinic te kijken op het veld van de Witteveense Boy’s; of alvast in de dorpshuiskamer naar filmpjes waar verschillende bestuurders vertellen wat zij zo goed vinden van Witteveen. Daar worden trouwens ook korte indrukken vertoond van iedere plek die de jury deze dag bezoekt, vanaf 12.30 uur in de lucht! Daar zijn ook heerlijke gezonde en mooie hapjes!

En het zou heel fijn zijn wanneer u vanaf 13.50 uur het dorpsplein en de Tille bevolkt, hoe meer reuring hoe gezelliger het is en de jury de betrokkenheid van het dorp zal waarderen.

Programma:

11.00 uur aankomst Vosscheheugte, ontvangst door Liesbeth Langen, Roos Glastra, Burgemeester Mieke Damsma, wethouder Dennis Bouwman, voorzitter Dorpenoverleg Willem Tanis en natuurlijk onze Dorpsomroepers Harm & Krista.

12.00 uur vertrekt de jury met Liesbeth en Roos (en twee ‘vrijwillige’ tolken) naar onze plattelandsschool de Wenteling. Daar staat Ingrid Janssens, destijds betrokken bij de fusie, ze te woord .

12.25 uur komt het gezelschap aan bij de prachtige woning van Joep en Aleid, ze nemen daar een kijkje.

12.35 uur Roel Seele neemt iedereen mee naar het voetbalveld.

12.45 uur wandelt Karel Roos met hen naar het POP station (the point of Presence)  van de glasvezel.

12.55 uur stapt de jury in de Plusbus en rijden we door het dorp -plantsoen, Sigaar, Nieuwbouw, natuurbegraafplaats-  naar de bosweg.

13.05 uur gaat de groep olv Engbert de Vries via de kikkerpoel naar de vogelkijkhut waar Sipke Wiersma verdere uitleg zal geven.

13.25 uur per paardentram door het bos langs de spiraalwoning van Coby en Ton Schasfoort, het zandgat, KNMI station richting Tille. Naast de vrijwilligers die deze ochtend het woord hebben gevoerd, stapt ook Janneke Verdijk in, plattelandsmedewerker Welzijn Midden Drenthe.

13.55 uur  komt de tram aan op het Dorpsplein, Koos in ’t Hout zal ze over het plein leiden waarbij ook aandacht is voor de plantjesmarkt, door Karin Pelder.

14.10 uur Suus Smits en Dennis Zinger spreken met de jury in Enjoy

14.20 uur Paul Mooren staat de jury te woord over MFC de Tille

14.35 uur  zal in het kantoor van Dorpsbelang/Naoberkracht gesproken worden over Naoberkracht met Josina & Renda, Albertje namens de Kopgroep, Annelies Bakelaar, directeur Welzijn MD en Geert Tent, directeur ’t Derkshoes.

14.50 uur is er een bezoekje aan onze fitness waar Dina Snippe namens Salto en Heleen Jurgens van Fysiotherapie MD aan het woord komen.

Via de peutergroep van de Wenteling, juf Thea Vaatstra en Oes Plekkie met Jolanda, komen we uit in de hal bij Hedi’s  Studio.

15.05 uur De burgemeester zal het laatste uur van het bezoek leiden. De jury heeft gevraagd om hun indrukken weer te geven en aanvullende vragen te stellen.

15.45 uur Persmoment voor jury

 

 

Wij hopen op uw begrip dat ivm de vele indrukken die de jury krijgt te verwerken de gesprekken in betrekkelijke beslotenheid plaatsvinden.

One thought on “Programma jurybezoek vrijdag 25 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *