Wat en hoe over de belbus

Dinsdag 24 november was er in de Tille een informatieve bijeenkomst over de belbus.
Een aantal inwoners van Witteveen die regelmatig gebruik maken van de bus plus nog enkele belangstellenden maakten gebruik van de mogelijkheid vragen te stellen aan vertegenwoordigers van het OV bureau.
Tevens was namens de gemeente Tinka Neutel aanwezig en Harry Tijms van stichting welzijnswerk. Zij gaan het traject begeleiden waarin wordt gezocht naar mogelijkheden voor het vervoer ná 2016.
Het was een levendige bijeenkomst waarvan hier de highlights:
*lijn 37 verdwijnt uit Witteveen, blijft nog wel rijden via de Broekstreek, dichtstbijzijnde haltes voor Witteveen: Spekdiek en Mantingerdijk (kruising Middenraai)
*lijnbelbus 237 gaat volgens dienstregeling rijden tussen Nieuw Balinge en Westerbork; deze heeft een eigen dienstregeling. Dit is een regeling voor een jaar. In Westerbork is er aansluiting op de lijn 22 van en naar Assen (rijdt ook langs Orvelte) In Nieuw Balinge is er aansluiting op de lijn 37 van en naar Hoogeveen.
*de nieuwe dienstregeling gaat in op 14 december, staat inmiddels al online op www.qbuzz.nl/gd . Wel even opletten dat U zoekt op een datum die na 14 december ligt.
*om gebruik te maken van de belbus minimaal één uur van tevoren bellen naar 0900-0400359, vertrekhalte, aankomsthalte , gewenste dag en vertrektijd doorgeven aan de telefonist. Het is mogelijk reserveringen voor meerdere dagen te maken.
*haltes in Witteveen voor de belbus zijn aan de Mr. Kanweg; thv Kerkweg (bakkerij Schepers), Kanweg 21, thv Westerborkerveld en Kanweg nr. 7
*U kunt Uw reis maken zoals bij een normale bus met een geldig vervoerbewijs of OV chipkaart en U kunt ook gewoon een kaartje kopen bij de chauffeur.
*evaluatie van de route en de dienstregeling vindt plaats op 19 januari wederom in de Tille. Als er aanleiding is om wijzigingen aan te brengen worden die in de dienstregeling van maart opgenomen. Deze dag kunt U alvast in Uw agenda noteren.
*klachten over de belbus kunnen worden gemeld bij: ctsklantenservice@connexxion.nl. Dorpsbelang verzoekt U om evt. klachten CC te sturen naar dorpsbelangwitteveen@gmail.com. Daar kunt U zeker ook Uw positieve ervaringen naar toe sturen. Alle opmerkingen zullen we bundelen en meenemen naar het evaluatiemoment in januari.
Er werden verder nog wat ervaringen uitgewisseld over wel of niet goed functioneren van chiplezers, busmaatschappijen die onderling geen contact met elkaar hebben om aansluitingen beter te laten verlopen bij vertraging ed , foute info van tel.nummer 9292 . Deze opmerkingen zijn genoteerd en worden meegenomen door de heren van het OV bureau.

Overige weetjes:
*In de nieuwe dienstregeling zijn meer bussen ingezet in de spitsuren, dit gaat ten koste van bussen tussen 10.00 ’s morgens en 13.00 uur ’s middags
*voor geringe meerprijs is het mogelijk te reizen met regiotaxi, dit geldt voor ritten van max. 15 km.
Mocht U na dit alles nog vragen hebben dan verwijzen we U naar het OV bureau in Assen 0592-860043
Namens Dorps Belang Witteveen, Loes Kool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *