Witteveen wint wéér een Landelijke prijs!!

Woensdag 29 november heeft onze dorpsomroeper Krista Meijer de Henk Aalderink-prijs in ontvangst mogen nemen!!
Om aan heel Nederland te laten zien wat er op het platteland allemaal gebeurt, reikt de P10 -het netwerk van plattelandsgemeenten- jaarlijks de Henk Aalderink-prijs uit aan het meest spraakmakende leefbaarheidsproject of -initiatief voor het platteland van de toekomst van jonge en enthousiaste inwoners, verenigingen of stichtingen.
Nadat Dorpsbelang Witteveen werd geattendeerd op de oproep van de P10: ‘P10
zoekt vernieuwende projecten’ konden we het niet laten. Onze projecten voldoen
aan alle door hen gestelde criteria.
Met nog slechts 3 dagen tijd om te reageren is niet alleen een stuk tekst maar ook met medewerking van Jannie Dolfing, Liesbeth Langen, Harm Snippe en Roos Glastra door Jitske Voortman een videoboodschap in elkaar gezet. Voor de nieuwsgierigen de Link naam is: https://youtu.be/qthufpFXjJQ
De video staat ook op de website in het menu van de dorpsomroepers.
En nu is het zover, we hebben ook deze prijs gewonnen!
Aan de Henk Aalderinkprijs is een prijsgeld bedrag verbonden van €2500. Omdat er momenteel druk gewerkt wordt aan de voorbereidingen voor de Europese prijs (0.a. zeer ingewikkelde duitse formulieren invullen) en het ook een vereiste is met fysiek materiaal te komen (foto’s e.d.) heeft Dorpsbelang besloten het gedl van deze Hendrik Aalderinkprijs te gebruiken voor het maken van een 360 graden vieuw van ons dorp. Deze ‘dorpsvieuw’gaan we onder andere gebruiken bij onze presentatie voor de Europese Dorpsvernieuwingsprijs maar ook voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen, omgevingsvisie en de cultuurhistorische waardekaart van ons dorp.
Jitske Voortman maakt daarvoor de komende tijd van alle verschillende activiteiten in het dorp foto’s en filmpjes. Wanneer u een voor u onbekende man (Henk Sol) met een camera of een drone in het dorp signaleert dan heeft dat met de dorpsvieuw te maken.

Inmiddels bereiken ons ook ideeën voor de besteding van het geld dat Witteveen in september heeft gewonnen met de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs. Wanneer u ook een goed idee voor de besteding van deze €2500,- heeft, kan dit altijd gemeld worden bij dorpsbelangwitteveen@gmail.com
Het idee is daar op de Algemene Ledenvergadering van DBW in het voorjaar daar gezamenlijk een besluit over te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *