Midden-Drenthe haalt de wereld in huis!

Word in Witteveen gastgezin van het SIVO-festival!

Het SIVO Wereld Dans- en Muziekfestival, dat t/m 2016 in Odoorn werd gehouden, was het grootste folklorefestival van Nederland en één van de grootste internationale volksdansfestivals van Europa. Ieder jaar waren enkele honderden vrijwilligers en gastgezinnen uit Odoorn en wijde omgeving in touw om het evenement mogelijk te maken en SIVO dankte haar succes dan ook mede aan al die vrijwilligers.
Na het festival van 2016 moest het bestuur het moeilijke besluit nemen om met het festival in zijn toenmalige vorm te stoppen. Daarmee verdween een bijzonder festival dat in de hele regio bekend was. Het aantal betalende bezoekers viel tegen en ook waren er veel minder inkomsten uit horeca en sponsoring dan verwacht. Alle rekeningen werden betaald en de stichting ging slapend verder.
Maar we zijn weer helemaal wakker! In de zomer van 2019 krijgt het SIVO-festival een doorstart in Orvelte. Van maandag 15 t/m zondag 21 juli zullen zo’n tweehonderd buitenlandse dansers en muzikanten hun niet geringe kunsten vertonen rond en op de Brink van Orvelte. Maar voor het zover is moet de totale organisatie vanaf de grond weer worden opgebouwd.
Voor verschillende werkzaamheden voor en tijdens het SIVO-festival zijn we op zoek naar vrijwilligers maar vooral naar gastgezinnen. Deze vrijwillige gastouders zorgen ervoor dat de huisvestingskosten van de buitenlandse gasten tijdens de SIVO-week laag blijven. Rondom Orvelte gaan we daarom de komende tijd in verschillende dorpen een grote wervingscampagne starten om SIVO 2019 onder dak te brengen!
Ook in Witteveen en de omliggende dorpen Balinge en Mantinge is SIVO op zoek naar gastgezinnen. Wie wil er volgend jaar een week lang een gast in zijn gezin opnemen. Van sommige gastgezinnen is uit het verleden bekend, dat zij na jaren nog steeds contact hebben met hun vroegere buitenlandse gasten. Ze mailen regelmatig met elkaar of zoeken elkaar zelfs op in hun geboorteland. Vriendschappen voor het leven zijn vaak het mooie gevolg van een weekje SIVO.
Per gezin worden twee personen als gast in huis genomen zodat de buitenlanders niet helemaal moederziel alleen in een voor hen vreemde omgeving terecht komen. Een gastgezin kan volop genieten van de gasten, ook tijdens de optredens. Ieder gastgezin krijgt van de SIVO-organisatie de kans om gratis één van de voostellingen bij te wonen. De gastvrije gezinnen worden tijdens het evenement van informatie voorzien door SIVO-vrijwilligers, die de dansgroepen de gehele periode begeleiden. Ook is er altijd een tolk beschikbaar als het zelfs met handen en voeten even niet lukt.
Voor aanmelding en/of voor meer informatie over de mogelijkheden om als gastgezin in Witteveen voor SIVO aan de slag te gaan kan je mailen met: info@sivofestival.nl of bellen met 06 – 22467551. Binnenkort hopen we tijdens een informatieavond in Witteveen, onze plannen nader toe te lichten en ook te laten zien hoe leuk en inspirerend het leven van een SIVO-gastgezin kan zijn.
Dus:
• Wil je genieten van een week vakantie thuis?
• Zin in een sfeervol tuinfeest met uitbundige wereldmuziek of intieme harpmuziek?
• Ook eens proeven van exotische gerechten?
• Droom je van een reis naar een ver land?
• Wil je een stukje van onze Drentse gastvrijheid tonen aan de wereld?
• Hou je van cultuur in vele vormen?
• Ontdekken wat pure vriendschap is?
• Hou je van mensen, dansen en muziek?
• Draag je SIVO een warm HART toe?

Dan ben jij het ideale SIVO-gastgezin!