Standaard

Bericht van Dorpsbelang over Corona in Witteveen

16 maart — De overheid heeft een aantal maatregelen getroffen die ons als dorp ook erg raken. De zorg is dat we met elkaar gezond moeten blijven. En daar hebben we elkaar bij nodig.

Wat kunnen we doen?

Natuurlijk goed op je eigen gezondheid letten en contacten mijden als je denkt dat je iets onder de leden hebt. (zie de bekende lijst met hygiëne adviezen).

Het bestuur van de Tille heeft een aantal besluiten genomen over het gebruik van het Dorpshuis. De activiteiten van SALTO en de Witteveense Boys zijn voorlopig afgelast. Voor kleine bijeenkomsten wordt een beroep gedaan op het gezonde verstand van ons allemaal.

Verder kunnen we goed om ons heen kijken en op onze buren letten. We kunnen elkaar helpen. Bij een boodschapje doen, als iemand zich niet veilig genoeg voelt om dat zelf te doen. Misschien kun je een rol spelen bij de opvang van de kinderen als de ouders toch moeten werken. Wees creatief.

Is dit lastig te organiseren, omdat je niet weet waar je hulp nodig is of omdat je dit niet durft te vragen, dan kun je contact opnemen met Naoberkracht. Bel het nummer van de contactpersonen Josina en Renda tel.nr 06 148 90 113.

Zij kunnen met je bekijken aan wie in het dorp je een helpende hand kan bieden.

Dorpsbelang Witteveen