Standaard

Pilot “De Kracht van Witteveen”

4 maart 2021 — Pilot “De Kracht van Witteveen”

Hoe was het ook alweer? 

In oktober 2019 hebben we een grote dorpsvergadering gehad om te praten over de voortgang van Naoberkracht en de mogelijkheid die de gemeente ons bood om een proef te doen met een dorpsbudget.

Met de prioriteiten die toen gekozen zijn is Dorpsbelang met de gemeente en anderen aan de slag gegaan, met de notitie “De Kracht van Witteveen” als resultaat. De gemeente heeft daarop nu groen licht gegeven: de pilot gaat door! 

Wat gaat de pilot inhouden?

Deze vraag wordt beantwoord in een filmpje die Dorpsbelang voor de bewoners van Witteveen heeft gemaakt. Roos en Liesbeth vertellen daarin over de hoed en de rand van de pilot, daarbij gesteund door tekeningen van Tom van den Bosch. Het filmpje is te vinden op youtube (klik hier).

Het filmpje duurt ongeveer 7 minuten. Er wordt veel informatie gegeven, maar gelukkig kun je de film zo vaak herhalen als je wilt.

Voor meer achtergrond kun je ook de notitie “De Kracht van Witteveen” lezen. Die is te vinden op de pagina van Dorpsbelang op deze site. De notitie is de basis voor de afspraken met de gemeente.

Ben je geïnspireerd en heb je ideeën voor de uitwerking, in de vorm van een activiteit, een bijeenkomst, of wat dan ook? Mail dan je idee naar Dorpsbelang en geef daarbij aan bij welke van de prioriteiten je idee past: Naoberkracht, Dorpshuiskamer of Jeugd.