Standaard

Positief nieuws Dorphuiskamer!

7 juni 2021 — Eindelijk is het weer zover: alle gastvrouwen en –heren willen u laten weten dat de Dorpshuiskamer weer voor de eerste keer van start kan gaan. Voorlopig nog buiten, mede doordat er in de huiskamer nog volop werkzaamheden bezig zijn. Maar ’s zomers bij goed weer is het zowiezo fijn om gezellig buiten koffie of thee te drinken en een praatje met elkaar te maken. De eerste ochtend gaat van start op 9 juni a.s. om 10 uur en duurt zoals gewoonlijk tot 13.00 uur. Hiermee komt de digitale dorpshuiskamer dus te vervallen!

Er zal één vaste gastvrouw zijn die vanaf de serveerwagen gedurende de ochtend voor de koffie en thee zal zorgen, alles volgens de geldende COVID-regels. Voorlopig zal er nog geen soep of een tosti gegeten kunnen worden, maar hopelijk zal dat op termijn weer mogelijk worden. 

Op het terras zal een maximum aantal van 50 bezoekers gelden. De stoelen staan 1,5 meter uit elkaar, behalve natuurlijk als je tot één huishouden behoort. 

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn de volgende regels opgesteld die nageleefd moeten worden bij het betreden van de Tille:

Er mag van de toiletten in de gang gebruik gemaakt worden. 

  • het dragen van een mondkapje is verplicht – desinfecteer handen (staat bij de ingang)
  • je mag je registreren (niet verplicht)
  • gebruik het bezet/onbezet bordje naast de deur van het toilet (het wc blok bestaat uit 2 toiletten
  • er mag maar 1 persoon naar binnen)
  • gebouw verlaten via de verplichte looproute nooduitgang! 

Het zijn de bekende regels, waar we met zijn allen al min of meer aan gewoon geraakt zijn in de afgelopen 1 ½ jaar.  Ze zijn nodig om toch weer wat meer vrijheid/gezelligheid te hebben met elkaar. 

Om de heropening van de buiten-Dorpshuiskamer alvast wat te vieren kwamen enkele deelnemers en gastheren- en dames zaterdag 6 juni bijelkaar op het dorpsplein. Ook RTV-Drenthe was daarbij aanwezig! Deze uitzending is nog te zien op de website van RTV-Drenthe.