VRIJDAG 25 MEI, DE INTERNATIONALE JURY KOMT OP BEZOEK!

 

Een bezoek aan München zo’n 3 weken geleden leerde ons dat de uit 4 personen bestaande jury graag in gesprek wil met bewoners en vrijwilligers die werkzaam zijn in diverse projecten. En dat was precies wat we al wilden doen!

Welke dorpen doen ermee?

Op onderstaande foto is de spreiding te zien van alle dorpen die mee doen aan de Europese Dorpsvernieuwingsprijs. In totaal zijn er 24 deelnemers. Deze dorpen worden door verschillende jurydelegaties bezocht. Je ziet dat onze delegatie, in een kleine week ‘de B-vlek’ doorkruist.

Wedstrijdaanvraag

Onze wedstrijdaanvraag beschrijft 9 projecten die Witteveens en/of regionaal zijn, vanaf 2009 tot nu. Fusieschool ‘de Wenteling’; realiseren van MFC ‘de Tille’; ‘van Schoolplein naar Dorpsplein’; ‘Nieuw Grijs’ & ‘Naoberkracht’; voetbal jeugd ‘Witteveense Boys’ en ‘WNBC’; Glasvezel; Vervoer; van ‘Plaatselijk Belang’ naar ‘Dorpsbelang Witteveen’.

Tijdens de ‘tour’ die georganiseerd wordt, komt de jury langs al deze projecten en worden ze te woord gestaan door vrijwilligers die daar bij betrokken zijn (geweest).

Maar naast deze projecten is er nog heel veel te vertellen over Witteveen. Zo zal onze karakteriserende lintbebouwing, plantsoen, de nieuwbouw en het bos ook aan de orde komen. En, is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen door de jury over de wedstrijdaanvraag.

Veel verenigingen, club’s, ondernemers in de Tille, agrarisch bedrijf en vele anderen zijn benoemd en gelinkt aan de dorpsview zodat de jury  in elk geval al virtueel kennis heeft kunnen maken met het dorp.

Wat gaan we doen?

Allereerst roepen wij iedereen op om onze mooie vlag uit te steken. Doe dit alstublieft al vanaf dinsdag 22 mei, dat bied een aantal van ons de mogelijkheid nog eens aan te bellen om te helpen herinneren J.

Heeft u nog geen vlag, we hebben een mooie aanbieding:

      

Voor wie nog een Witteveense vlag wil aanschaffen hebben we een leuk aanbod. U koopt bij Dorpsbelang een vlag, voor de feestelijke prijs van € 14,- (ipv €15,-).

U krijgt hierbij een kaartje waarmee u bij Welkoop Westerbork een vlaggenstokhouder cadeau krijgt bij aanschaf van een vlaggenstok van € 5,99.

Voor totaal € 20,- bent u klaar voor de jury en andere feestelijkheden!

Neem voor een vlag contact op met onze secretaris Yvon Veldhoen mail: secretariaatdbw@gmail.com of bel:  06 19 69 59 98

Het programma krijgt al aardig vorm. We weten nu dat de jury rond 13.45 uur op het dorpsplein arriveert. We hopen dat ‘de mooiweer club’ deze week op vrijdag jeu de boules gaat spelen; we weten dat er een plantjesmarkt wordt georganiseerd, er iemand met een kraampje met leuke gehaakte en gebreide spullen staat……….

En we hopen op héél véél kinderen die lekker komen spelen (over het tijdstip moeten we nog even in overleg ivm de schooltijd van de Wenteling).

Er zullen heerlijke hapjes zijn met Witteveense vlaggetjes waar iedereen van kan genieten en de Tille is de hele dag open. In de Dorpshuiskamer zal op de tv al een impressie te zien zijn van de bezoeken die in het ochtend programma zijn afgelegd.

Zoals we al schreven is de jury ongeveer om 13.45 uur op het dorpsplein. Daarna  bezoeken de juryleden alle ruimten in de Tille. Het zou fijn zijn als er enige reuring blijft tot het einde van het bezoek om 16.00 uur. Wij hopen dat er weer zoveel mogelijk mensen zijn, dan wordt het net zo gezellig als tijdens het Nederlandsejurybezoek afgelopen jaar!

Houd de website in de gaten voor nadere informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *