Standaard

Witteveen en Corona, een update

3 april 2020 — Bijna 4 weken Corona en we houden het vol. Voor zover wij weten zijn er geen ernstig zieken in het dorp. 

We letten op elkaar, helpen elkaar wanneer dit nodig is en kan. Witteveen op z’n sterkst.

Boodschappen doen is een thema. Niet iedereen is meer in staat zelf de boodschappen in huis te halen of durft dit niet meer.

De winkels hebben flink wat maatregelen getroffen om het risico van besmetting zo laag mogelijk te houden, maar voor de meer kwetsbaren onder ons blijf dit een gewaagde onderneming. Daarom is het mooi om te zien dat er veel initiatieven worden genomen.

Buren onderling regelen dit als dat mogelijk is, via de telefoon of via een app groepje. En bij Josina en Renda komen regelmatig berichten binnen dat mensen wel een boodschap voor iemand anders mee willen brengen. Mooi. Blijf dit vooral melden.

En neem vooral ook met Josina en Renda contact op als u graag wilt dat iemand boodschappen voor u mee neemt en u dit zelf niet kan organiseren.

Voor de duidelijkheid: de verantwoordelijkheid voor het goede verloop hiervan ligt niet bij Naoberkracht, het is ieders eigen verantwoordelijkheid. Betaling van de boodschappen regelt u onderling.

Josina & Renda: 06 14 89 01 13. Ook voor andere vragen.

Daarnaast is er natuurlijk de ons bekende lokale ondernemer die u kunt benaderen. Bakker Gerard Schepers rijdt met zijn wagen, niet alleen met heerlijk brood maar ook met dagelijkse levensmiddelen.  Telefoonnummer: 06 22 44 01 66

En tot slot kunt u bij de Jumbo supermarkt uw boodschappen online bestellen en dan kan dit bezorgd worden. Dit is echter niet voor iedereen te doen en momenteel kan het systeem het niet goed aan.

Jumbo Westerbork en Welzijnswerk Midden Drenthe hebben een nieuwe voorziening ontwikkeld. Wanneer u niet op een andere manier (zoals hierboven omschreven) aan uw boodschappen kunt komen, kunt u van maandag tot en met vrijdag bellen met Welzijnswerk Midden Drenthe 088-1651200,  tussen 8.30 en 12.00 uur om uw boodschappenlijst door te geven. 

De volgende dag bezorgt Jumbo de boodschappen bij u thuis. Betaling gebeurt door de pin.

Stappen voor uw boodschappen

  1. Onderling regelen
  2. Bemiddeling via Naoberkracht
  3. Gerard en Jordy Schepers
  4. Online Jumbo
  5. Welzijnswerk Midden Drenthe.

Schroom niet, maak gebruik van de verschillende mogelijkheden. En bel Naoberkracht als u een vraag, een probleem of een oplossing heeft. We mogen met elkaar blij zijn dat we Naoberkracht hebben.

En laten we met elkaar gezond blijven.