Standaard

Biljartclub Prima Keus

Sinds 2006 vormen we met een aantal heren uit Witteveen een biljartclub die op donderdagmiddag in de gezellige ambiance van Onder De Hoge Dennen de ballen laat rollen. We hebben ons pas eind 2007 voorgesteld via SenO. Dat lag aan het feit dat we maar steeds geen geschikte naam konden vinden. Eind 2007 was dat wel zover: biljartclub “Prima Keus“.

Vele mogelijke namen waren dat jaar de revue gepasseerd en ik laat u even meegenieten of meehuiveren. Een greep eruit: het krijtje, niet te dun, niet te dik, met de lange keu, de losse band, de balletjes, BZN: biljartclub zonder naam (heel lang favoriet), de stotertjes, de trekkertjes enz.. Ook “krijt uw topje” kwam in beeld, maar de afkorting daarvan was minder geslaagd, hoewel deze wel vaak het niveau van ons spel aangaf. Op onze ‘oprichtingsvergadering’ van 22 november 2007 werd tenslotte BNN gepresenteerd: biljartclub Net Niet. Ondanks het feit dat die kreet te vaak over de biljarttafel schalt, vonden we deze naam toch niet positief genoeg. Het haalde het dus net niet.
Het is dus uiteindelijk geworden Prima Keus, en dat vinden we dan ook een prima keus.

Van onze club maken nu (2009) via een zeer strenge ballotage deel uit: (alfabetisch) Ko Bruggemann, Leo Klaverkamp, Leo Penninkx, Thom Post, Gert Seubers, Hans van Westbroek en Rob Zwetsloot.
We hebben ook wat taken en functies verdeeld. Hans van Westbroek is (wedstrijd)secretaris.
Door de verhuizing van Jaap Westerman verzorgt hij nu ook tijdelijk het penningmeesterschap (onder meer met het oog op ons jaarlijkse eindfeestje in april). Ko Bruggemann is voorzitter en verzorgt de publiciteit via SenO en de site van Dorp Witteveen.