Standaard

Nieuws

Bekijk hieronder de meest recente nieuwsberichten.

Corona regels Dorpshuis

15 mei 2020 — Omdat Fysiotherapie Midden-Drenthe en Kapsalon Priscilla hun deuren weer hebben geopend, heeft de Tille voor de cliënten een aantal coronaregels ingevoerd.

Lees meer
Afsluiting N381

9 mei 2020 — Een deel van de N381 ter hoogte van Witteveen zal wegens werkzaamheden tussen 11 en 18 mei zijn afgesloten.

Lees meer
Kappen bomen begraafplaats

9 mei 2020 — De gemeente laat weten dat er een aantal sparren op de begraafplaats gekapt zullen moeten worden omdat ze aangetast zijn door een kever. Voor herplanting wordt gezorgd.

Lees meer
Witteveen en Corona, een update

3 april 2020 — Dorpsbelang en Naoberkracht actualiseren de stand van zaken rondom corona in Witteveen.

Lees meer
Uitstel Algemene Ledenvergadering Dorpsbelang

26 maart — De Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelang wordt uitgesteld. Op de pagina van Dorpsbelang zijn al wel het Jaarverslag 2019 en het concept verslag van de ALV in 2019 te vinden.

Lees meer
Mededeling van de Drentse burgemeesters over Paasvuur

20 maart — Vanaf dit weekend zou er op veel plekken in de provincie begonnen worden met de opbouw van paasvuren. Op dit moment gelden de maatregelen van 1,5 meter afstand en het beperken van sociale contacten. Omdat het aannemelijk is dat dat de maatregelen na 6 april blijven gelden, is besloten het opbouwen en het afsteken van paasvuren in Drenthe niet door te laten gaan.

Lees meer
Bericht van Dorpsbelang over Corona in Witteveen

16 maart — Dorpsbelang Witteveen roept iedereen op om in deze bijzondere tijd de hulpbehoevende dorpsgenoten bij te staan of eventueel Naoberkracht in te schakelen.

Lees meer
Mededeling van de Tille over de omgang met Corona

14 maart — Het bestuur van de Tille deelt mee dat het Dorpshuis gewoon openblijft maar dat grotere bijeenkomsten (zoals de Dorpshuiskamer en de voorstelling van TOGO) voorlopig niet plaatsvinden. De zelfstandige huurders van de Tille (zoals de kapper en de fysio) bepalen zelf of en hoe de activiteiten doorgang vinden.

Lees meer
Bericht Kits Primair

11 februari — De directeur van Kits Primair heeft in een persbericht zijn overwegingen uiteengezet waarom de kinder- en peuteropvang naar de Wenteling in Balinge zal verhuizen. De notitie is te vinden op de pagina van Dorpsbelang.

Lees meer
Algemene ledenvergadering Dorpsbelang Witteveen

10 februari — Dorpsbelang nodigt haar leden van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 22 april 2020 om 20.00 uur in Dorpshuis de Tille.

Lees meer
Gemeente kondigt prijsvraag MOEK 2020 aan

8 februari 2020 — Voor de vijfde keer organiseert de gemeente Midden-Drenthe de prijsvraag Mooi Op Eigen Kracht (MOEK) voor de dorpen, wijken, straten en buurten in Midden-Drenthe. Voor de editie MOEK 2020 is maar liefst € 30.000,- aan prijzengeld beschikbaar. Uiterlijk 20 april 2020 ontvangt de gemeente graag de plannen.

Lees meer
Agenda 2020 Witteveen

1 februari 2020 — Onder impuls van de dames van Naoberkracht hebben Dorpsbelang, Buurtacademie, Witteveense Boys en de Tille de belangrijkste gebeurtenissen voor 2020 op een rij gezet. De agenda is permanent te vinden onder het streepjesmenu rechtsboven. De agenda zal wanneer nodig worden bijgewerkt of geactualiseerd.

Lees meer
Vrijwilligers gezocht voor onthaal Keep them Rolling

31 januari 2020 — Op 8 april zal Keep them Rolling Witteveen aandoen met 75 voertuigen. De commissie 75 jaar vrijheid Witteveen vraagt om helpende handen om de groep gastvrij te onthalen.

Lees meer
Stand van zaken voortgang Dorpsbudget

15 januari 2020 — Na de bewonersbijeenkomst van 26 oktober 2019 is een werkgroep vanuit Dorpsbelang in gesprek gegaan met de gemeente op basis van de prioriteiten Contact en Ontmoeting en Voorliggende voorzieningen.

Lees meer
Gesprek met Raad van Toezicht Kits Primair

15 januari 2020 — Eind november heeft het bestuur van Dorpsbelang Witteveen en Plaatselijk Belang van de Broekstreek een gesprek gehad met de Raad van Toezicht van Kits Primair. Het gespreksonderwerp was het besluit van Kits Primair om de kinderopvang en de peuterspeelzaal vanuit de Tille te verplaatsen naar de Wenteling in Balinge.

Lees meer