Standaard

Welkom in Witteveen

Beste nieuwe inwoner,

Leuk dat je ervoor gekozen hebt om in ons mooie dorp Witteveen te komen wonen, het jongste dorp van Drenthe. Met zijn ongeveer 550 inwoners is het een van de kleinere dorpen in Midden Drenthe. Ondanks dat, heeft ons dorp een rijk sociaal leven en bestaat onder de inwoners een groot saamhorigheidsgevoel.

Centraal in het dorp staat het dorpshuis ‘De Tille’, van hieruit worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd. Elke woensdag wordt hier, van 10.00 tot 13.00 uur, een inloopochtend  gehouden, genaamd de ‘dorpshuiskamer’. Iedereen (oud en jong) is van harte welkom. Er wordt koffie en thee geschonken met iets lekkers erbij en eens per maand komt een gastspreker iets over zijn of haar leven vertellen. Vanaf 12.00 uur kan je aanschuiven, tegen een geringe vergoeding, voor een heerlijke kop versgemaakte soep met een tosti. Het dorpshuis huisvest ook een kapper, fysiotherapie, de biljartruimte en een fitnessruimte.

Via het dorpskrantje ‘Sport en Ontspanning’, dat iedere veertien dagen bij elke inwoner in de brievenbus valt, blijf je op de hoogte van alles wat er in het dorp gebeurt. Datzelfde geldt voor de websitewww.dorpwitteveen.nl. Een ieder die iets te melden heeft kan een stuk of mededeling aan Sport en Ontspanning of de website insturen. 

Veel informatie en nieuwsberichten zijn ook te vinden op de facebookpagina van Witteveen. Even aanmelden voor de groep Witteveen (@witteveen.dorp), en je mist geen enkel nieuwtje meer.

In 2016 is het project ‘Naoberkracht’ opgericht. Dit project versterkt de leefbaarheid in het dorp en stimuleert verbondenheid tussen de bewoners onderling; onder andere door het in kaart brengen van talenten en hulpaanbod waar elke inwoner een beroep op kan doen. Daarnaast wordt bekeken waarmee inwoners ter zijde kunnen worden gestaan met vragen over wonen, welzijn en zorg. Iedereen kan hierover rechtstreeks contact opnemen met Josina Wielink of Renda Löhr: 06 14890113.

Hiernaast organiseert ‘Naoberkracht’ het hele jaar door een scala aan activiteiten en uitjes. Dit wordt in de Sport en Ontspanning en op de website aangekondigd. Deelname kan per keer en is geheel vrijblijvend. Gezelligheid staat hierbij voorop en het is een prima middel om nieuwe dorpsgenoten te leren kennen.

In ons dorp zijn veel verenigingen en clubs op allerlei gebied. Een kleine greep hieruit: de voetbalclub, sportvereniging met onder andere: fitness, jeugdgym, biljard, koersbal, ijsvereniging enz. Op de achterzijde van deze brief staat een uitgebreid overzicht van alle verenigingen en clubs.

Vereniging Dorpsbelang Witteveen is heel actief en probeert de leefbaarheid in het dorp zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden. Dit heeft in 2017 onder andere geleid tot de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs.

Kortom, ons dorp bruist van het leven en activiteiten. Alle, en meer uitgebreide, informatie en contactgegevens van de diverse verenigingen kan je vinden op deze website.

Je kunt de vereniging Dorpsbelang Witteveen steunen door lid te worden voor slechts €10,- per jaar.